NEWS!

WE ARE HIRING PEOPLE

Switzerland - March 2018

GRUNER&SKREIN is now hiring talented people to join our international team. Please send your application to: office@grunerskrein.com

NEW OFFICE - VOLKSHAUS BASEL

Switzerland - July 2017

GRUNER&SKREIN moved into the Volkshaus Basel. It is located in the city center and has an amazing courtyard.

THANK YOU BJARKE INGELS GROUP!

Copenhagen - June 2017

Raoul Skrein - Bjarke Ingels - Patrice Gruner
We had a great time at BIG! We gathered the most valuable experiences.

oberwil RESIDENCE

oberwil RESIDENCE

Location: Oberwil | Switzerland
Type: Residential
Program: Residential
Client: Census Capital GmbH
Team: Patrice Gruner, Bianca Arciero,
Chiara Storino, Krzysztof Marciszewski,
Nafe Nafe, Nicolas Hugentobler, Panagiotis Dimakidis

West Elevation

South elevation

Detail Section

Ground Floor

first floor

Penthouse

physical model sketch

structural model

structural model

OBERWIL

Location: Oberwil | Switzerland
Type:
Residential
Program:
Residential
Client:
Census Capital GmbH
Team:
Patrice Gruner, Bianca Arciero,
Chiara Storino, Krzysztof Marciszewski,
Nafe Nafe, Nicolas Hugentobler, Panagiotis Dimakidis

CONTEXT

The property for the new apartment building is located in the municipality of Oberwil, a green suburb of Basel. A trees avenue leads directly from the village center to the top of the hill where the residence is located. The view from the site opens between protected old trees towards a typical Swiss natural landscape and the villages of Arlesheim and Dornach.

CONCEPT

The project’s minimalistic concept is materialized with a central communication & organizational core and design of elegantly extended slabs that shape unequal terraces expanding the internal space, providing specific solar shading and framing to panoramic views.
The stacked floor slabs work as floating white surfaces providing both openness and privacy for flexible contemporary living.To acquire specific natural scenery and a proper light environment, each living function faces its own desired orientation with a view into the green surroundings.

CONTENT

The building consists of a plinth with parking, two apartment floors above, and a penthouse with a 360 degrees view and a terrace.
Two of the three apartments are duplexes that offer maximal view and light through the big floor-to-ceiling glass windows. The building’s core and supporting structure are made of white reinforced concrete, visible as the apartments’ ceiling and the underside of the terraces, which contrast with the wooden floors. The entire perimeter of the house is enclosed by glass, providing natural light in all living spaces: the living room, bedrooms, and kitchen making a connection between
the internal and external environment.

INTERIOR

West Elevation

South elevation

DETAIL sECTION

Ground Floor

first floor

Penthouse

physical model sketch

structural MODEL

structural MODEL

COPYRIGHT © GRUNER&FRIENDS International Ltd