ADDRESS

GRUNER&SKREIN International Ltd | Architecture and Creative Lab
Rebgasse 12 | 4058 Basel | Switzerland | www.grunerskrein.com

WE’D LOVE TO HEAR FROM YOU!

0041 61 691 02 24

office@grunerskrein.com

JOBS

We are happy to receive your application.
We are continuously searching for talented people to join our team.
Please send your portfolio to: office@grunerskrein.com

NEWS!

WE ARE HIRING PEOPLE

Switzerland - March 2018

GRUNER&SKREIN is now hiring talented people to join our international team. Please send your application to: office@grunerskrein.com

NEW OFFICE - VOLKSHAUS BASEL

Switzerland - July 2017

GRUNER&SKREIN moved into the Volkshaus Basel. It is located in the city center and has an amazing courtyard.

THANK YOU BJARKE INGELS GROUP!

Copenhagen - June 2017

Raoul Skrein - Bjarke Ingels - Patrice Gruner
We had a great time at BIG! We gathered the most valuable experiences.

NY TOWER

NY TOWER

Location: New York | Hell's Kitchen
Client: -
Type: Tower
Program: Mixed Use
Size: 70 000 m2

CONTEXT

CONCEPT

CONCEPT

CONTENT

NY TOWER

Location: New York | Hells Kitchen
Client: -
Type: Tower
Program: Mixed Use
Size: 70 000 m2

CONTEXT

9th and 10th Ave form Hell’s Kitchen’s main district-center. The area bears unique urban qualities within it’s city fabric which are rightfully protected within the Clinton Special District. New York is constantly redeveloping its low and medium density districts to cope with growing demand.

CONCEPT

By overlapping the two most vivid streets in a vertical configuration a new high density public “street” is generated.

CONTENT

Using the exposed lift “cars” and walkways the public can access elevated parks, restaurants and exhibition halls. All functions are located around the vertical “street scape”of the tower within a strong city-like hierarchy. The close proximity of a rich mix of businesses provoke interaction and enable innovation.The interposition of vast park like green spaces and intimate hideout’s enhance creativity and grant a healthy contemporary lifestyle. In combination these elements form a new vertical hybrid neighbourhood in Hell’s Kitchen.

CONTEXT

CONCEPT

COncept

CONTENT

COPYRIGHT © GRUNER&SKREIN International Ltd