ADDRESS

GRUNER&SKREIN International Ltd | Architecture and Creative Lab
Rebgasse 12 | 4058 Basel | Switzerland | www.grunerskrein.com

WE’D LOVE TO HEAR FROM YOU!

0041 61 691 02 24

office@grunerskrein.com

JOBS

We are happy to receive your application.
We are continuously searching for talented people to join our team.
Please send your portfolio to: office@grunerskrein.com

NEWS!

WE ARE HIRING PEOPLE

Switzerland - March 2018

GRUNER&SKREIN is now hiring talented people to join our international team. Please send your application to: office@grunerskrein.com

NEW OFFICE - VOLKSHAUS BASEL

Switzerland - July 2017

GRUNER&SKREIN moved into the Volkshaus Basel. It is located in the city center and has an amazing courtyard.

THANK YOU BJARKE INGELS GROUP!

Copenhagen - June 2017

Raoul Skrein - Bjarke Ingels - Patrice Gruner
We had a great time at BIG! We gathered the most valuable experiences.

HIAG | cham north

community SPACE

HIAG | CHAM north

Location: Cham | Switzerland
Type: Residential
Program: Mixed-use (residential, hotel, office, retail)
Client: HIAG Immobilien Schweiz AG

urban concept

building CONCEPT

courtyard

artificial intelligence parameters

artificial intelligence parameters

Artificial intelligence

size variations

size variations

ground floor plan

typical floor plan

MODULARITY

PLAN TYPES

ELEVATIONS ǀ SECTIONS

physical model

physical model

HIAG | CHAM NORTH

Location: Cham | Switzerland
Type: Residential
Program: Mixed-use (residential, hotel, office, retail)
Client: HIAG Immobilien Schweiz AG

CONTEXT

GRUNER&FRIENDS took part in an extensive urban study focusing on the potential of the site “Cham North”. Its 26,231 m2 lot is characterized by a gentle slope towards the Lorze stream.

“Cham North”  lies along the Knonauerstrasse, where the future Cham–Hünenberg bypass will begin. Thus, the area is directly related to the transit system and acts as a town gate into Cham.

CONCEPT

The project serves as a landmark and city gate at the same time. Inspired by the neighboring peaks, the project is envisioned as a mountainous landscape. It lifts the user from an otherwise flat topography to allow for unhindered views of the lake and the mountains Rigi and Pilatus in the distance.

The urban design concept is inspired by the ancient Roman cities. Together with its two neighbors, this project forms a clear city unit, working together as a whole.

CONTENT

We collect data from the site and its environment in order to create, evaluate and optimize our designs. This data focuses on views, surfaces, and costs. This method allows us to create valuable spaces, smarter designs, and enjoyable atmospheres.

We can then quantitatively evaluate the various iterations generated, select the best and ensure architecture of optimal quality with regards to: views, interior-exterior spaces, circulation and materials.

community SPACE

Urban Concept

building CONCEPT

courtyard

artificial intelligence parameters

artificial intelligence parameters

artificial intelligence

size variations

size variations

ground floor plan

typical floor plan

MODULARITY

PLAN TYPES

ELEVATIONS ǀ SECTIONS

physical model

physical model

COPYRIGHT © GRUNER&FRIENDS International Ltd