ADDRESS

GRUNER&SKREIN International Ltd | Architecture and Creative Lab
Rebgasse 12 | 4058 Basel | Switzerland | www.grunerskrein.com

WE’D LOVE TO HEAR FROM YOU!

0041 61 691 02 24

office@grunerskrein.com

JOBS

We are happy to receive your application.
We are continuously searching for talented people to join our team.
Please send your portfolio to: office@grunerskrein.com

NEWS!

WE ARE HIRING PEOPLE

Switzerland - March 2018

GRUNER&SKREIN is now hiring talented people to join our international team. Please send your application to: office@grunerskrein.com

NEW OFFICE - VOLKSHAUS BASEL

Switzerland - July 2017

GRUNER&SKREIN moved into the Volkshaus Basel. It is located in the city center and has an amazing courtyard.

THANK YOU BJARKE INGELS GROUP!

Copenhagen - June 2017

Raoul Skrein - Bjarke Ingels - Patrice Gruner
We had a great time at BIG! We gathered the most valuable experiences.

INDUSTRY 4.0

Courtyard

INDUSTRY 4.0

Scope: Architect, Corporate design
Location: Basel, Switzerland
Client: Confidential
Type: Industrial
Program: Office building and warehouse
Size: 10, 000 m2
Status: Corporate design

inspiration | LeWitt

CONCEPT LAYOUT

Development

Floor grids

Modular concept

Office view

Elevations

Show Room

INDUSTRY 4.0

Courtyard

INDUSTRY 4.0

Scope: Architect, corporate design
Location: Basel, Switzerland
Client: Confidential
Type: Industrial
Program: Office building and warehouse
Size: 10, 000 m2
Status: Corporate design

CONTEXT

GRUNER&FRIENDS lead the design of this large scale project with a goal to harmonize with the future version of client’s company. Sitting in an industrial complex in the outskirts of Basel, the client’s existing headquarters are transformed into a modern manufacturing machine. With a client at the frontier of the 4.0 Industrial Era, it was essential to focus on innovation and operational enhancement.

CONCEPT

Inspired by the client’s DNA, GRUNER&FRIENDS developed a corporate design, based on cubic boxes.The guiding concept of this project is the cubic box module. The expansion is envisioned as assembly of a multitude of modules creating the structural framework. This architectural language is consistent throughout the project, from the structural grid, to the courtyard terrace and interior design, such as the showroom and office space.

CONTENT

Through an in-depth study of the production process, GRUNER&FRIENDS uses cutting-edge tools to design an expansion that optimizes internal logistics while expressing a clear architectural concept. In anticipation of future expansion, this next-generation industrial building is composed of a calculated grid system which is applicable to all possible programmatic combinations.

inspiration | LeWitt

CONCEPT LAYOUT

Development

Floor grids

Modular concept

Office View

Elevation

Show Room

COPYRIGHT © GRUNER&FRIENDS International Ltd